'Ajax-ster zit niet bij selectie en lijkt op weg naar Engeland'

'Ajax-ster zit niet bij selectie en lijkt op weg naar Engeland'
12 Augustus 2017 18:08
© ProShots

Het lijk er serieus op dat Davinson Sanchéz gaat vertrekken bij Ajax. De Colombiaan staat nadrukkelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Daarom heeft Marcel Keizer hem buiten de selectie gelaten, zo meldt onder meer Mike Verweij van Telesport.

Volgens de journalist is Sánchez al te veel met zijn gedachten bij een transfer en kan hij zich daarom niet op de wedstrijd focussen. Zijn plek wordt ingenomen door Damil Dankerlui. Nick Viergever of Joël Veltman neemt waarschijnlijk de plaats van de Colombiaan in, waardoor er een plek vrijkomt voor Deyovaisio Zeefuik of Mitchell Dijks.

Ajax ontving vanmorgen al een officieel bod van Tottenham. Het geboden bedrag, naar verluidt zo'n 40 miljoen euro, was echter niet hoog genoeg om technisch directeur Marc Overmars over te halen. Ajax zelf wil de mandekker graag nog een jaartje langer, tot 2022, vastleggen. De Amsterdammers zijn daarbij zelfs bereid over hun salarisplafond heen te gaan.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

2 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • Dodobird +686 12 Aug 2017 om 18:41 Rang: Vice-aanvoerder
  Kut, kut, kut. Als dat zo moet: "kan me niet concentreren" dan zou ik het ook hard spelen als AJAX en minimaal op 45 miljoen zitten en een hoog doorverkoop %%.
 • MVKgrunn +1462 12 Aug 2017 om 19:46 Rang: Aanvoerder
  Voordat ik mijn kritiek ga geven en mensen denken dat ik dit alleen zeg omdat ik Arsenal fan ben. Spurs speelt over de afgelopen twee jaar misschien wel het beste voetbal in de Premier League en ligt het dus niet aan de stap die het sportief KAN betekenen.

  Ik denk dat hij beter nog één jaar bij Ajax kan blijven en eventueel bijtekent met een clausule dan nu naar Spurs te gaan. Spurs heeft op dit moment centraal met Vertonghen en Alderweirld twee CV's die op dit moment nog beter zijn, ik ben bang dat hij dus veel op de bank zal moeten plaats nemen, hij zal natuurlijk speeltijd krijgen, maar ik denk niet dat je daar meer zal van leren dan een heel seizoen bij Ajax in de basis. Of hij moet de concurrentie aangaan met Trippier voor de rechtsback positie, maar wil je niet liever centraal in de verdediging staan vraag ik me dan af?

  Financieel zal hij er dan natuurlijk ook op vooruitgaan tegenover Ajax maar Spurs staat niet bekend om hoge salarissen, integendeel. Ik hoorde laatst dat Alderweirld op 40.000 pond per week zit. Dat is één van de beste verdedigers in de PL, bij Arsenal verdiende Debuchy al iets van 70.000 pond per week. Dat is echt een immens verschil, helemaal als je de spelers vergelijkt. En dan betaalt Arsenal nog niet eens de hoogste salarissen gemiddeld in de PL.

  Ik geloof ook niet dat zijn transfersom drastisch veranderd als hij nog één jaartje bij Ajax blijft? Ook moet je bij Ajax om de sportieve vooruitgang blijven denken, leuk hoor die miljoenen op de bank, maar fans willen dat natuurlijk terug op het veld zien en ook dat zie ik niet gebeuren als Sanchez vertrekt.

  Al met al is dit een move die ik niet zou maken, maar hé wie ben ik dan?