Vitesse-directeur onthult geheim achter succesformule

Vitesse-directeur onthult geheim achter succesformule
12 Oktober 2017 13:20
© ProShots

Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, kreeg de afgelopen jaren veel complimenten voor zijn werkwijze. Aan Voetbal International laat hij het fundament achter zijn succes zien: een door Allach zelf in zeven jaar tijd ontworpen voetbalvolgsysteem.

"In het programma voeren we bijvoorbeeld de duur van contracten van eigen spelers in, en tevens de kans dat ze in een komende transferperiode vertrekken", vertelt hij trots. "Op basis daarvan berekent de computer prioriteitposities. Met tips en rapportages over die posities kan onze scouting dan als eerste aan de slag."

"Het is een heel technisch verhaal, maar we proberen zoveel mogelijk te handelen op basis van data en statistieken. Daardoor hebben we in ons schaduwelftal direct geschikte opvolgers klaarstaan als er eigen voetballers worden verkocht. Zo konden we snel na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel bijvoorbeeld Tim Matavz vastleggen en vonden we met Remko Pasveer zelfs een vervanger voor Eloy Room vóórdat die laatste was vertrokken. Net zoals we dat op het veld van spelers verlangen, doen wij liever aan ageren dan reageren."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over